Beginnen met BDSM

Gepubliceerd op 26 juli 2022 om 09:50

Je hebt er vast weleens over gehoord en als je nieuwsgierig bent geworden kun je met deze tips aan de slag als beginner met BDSM.

Het succes van BDSM begint met een goede voorbereiding. Wat je wilt doen en hoe je het doet is belangrijk. Begin vooral rustig aan en ontdek wat BDSM jou te bieden heeft. Openheid en eerlijkheid spelen hierbij een belangrijke rol, zodat je onder andere weet wat elkaars voorkeuren zijn.

Voor beginners adviseren we om te starten met soft BDSM. Hierbij kun je met elkaar kijken in hoeverre jullie dit leuk vinden en telkens kleine stapjes verder nemen. In het begin zal het heel raar zijn om met BDSM te beginnen. Het lijkt meteen eng of radicaal, terwijl dit niet zo hoeft te zijn.

Veiligheid

Om BDSM leuk en veilig te houden staat veiligheid voorop. Houdt hierbij rekening met de vier V’s van vertrouwen, vrijwilligheid, veiligheid en verstand. Denk goed na bij alles wat je doet of er risico’s zijn en probeer deze zoveel mogelijk uit te sluiten.

Doe de activiteiten altijd met instemming van de ander. Kies een stopwoord, waarmee je aangeeft direct te willen stoppen en het spel niet meer fijn vindt. Zo blijft het aangenaam voor beiden en kunnen jullie op een veilige manier genieten.

De eerste keer BDSM

Als je de eerste keer met BDSM begint is het niet verstandig om meteen met extreme speeltjes of spelletjes te beginnen. Spreek samen een rolverdeling af van dom of sub (meester en slaaf) en eventueel kun je dit ook afwisselen.

Door rustig te beginnen maak je op een spelende manier kennis met BDSM en kun je telkens een stapje verder gaan. Om je hierbij te helpen hebben we een aantal beginnende opties.

Bondage: Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met bondage. Hierbij draait het om de bewegingsruimte te beperken en de ander te domineren.

Spanking: Een andere optie is spanking. Het slaan op bijvoorbeeld de billen. Dit kan met een zweepje, maar ook gewoon met je hand.

Blinddoek: Beperk het zicht met een blinddoek of oogmasker. Laat je verrassen en geef je helemaal over aan de ander. Je andere zintuigen worden extra scherp.

Opdrachten: Bedenk spannende opdrachten en laat zien wie de baas is. Deel straf uit bij ongehoorzaamheid.

BDSM speeltjes

In een BDSM-spel zijn er verschillende speeltjes te gebruiken uiteraard afhankelijk van wat jullie wensen zijn.

Bij bondage is een bondage-set handig voor de beginnende BDSM-er. Een ideaal pakket waarmee je je grenzen kunt verkennen. Zeker als je op zoek bent naar iets nieuws of spannend is het goed om hiermee te beginnen.

Zo heb je de mogelijkheid om jezelf of je partner ermee vast te binden. Een bondage-set bevat meestal bondage-materiaal zoals handboeien of touw en soms ook met blinddoeken of zweepjes.

Als beginner kun je met zo’n BDSM-set vaak altijd iets vinden wat bij je past op bondage-gebied. Zo kom je er ook achter of bondage echt iets voor jou is en het is bovendien makkelijk in gebruik.

Vertrouwen is uiterst belangrijk, degene die namelijk vastgebonden is is volledig aan de ander overgeleverd. Op deze manier krijg je als beginner een introductie in de wereld van BDSM!

 

Je kinky kant ontdekken

Stiekem zijn er een hoop meer mensen kinky dan dat ze daadwerkelijk overkomen. En met de filmreeks Fifty Shades of Grey is BDSM geprikkeld bij een groot publiek.

In eerste instantie kan het eng en intimiderend zijn en durven velen het vaak niet. Juist het ontdekken van je kinky kant kan extra spannend zijn en voor extra spanning voor jou en je partner zorgen.

Als je ‘gewone’ seks bent gewend, dan is het een grote verandering om te experimenteren met BDSM.

Door geleidelijk BDSM-elementen toe te voegen tijdens de seks maak je telkens een stapje en kun je snel genoeg merken of dit jullie aanspreekt. Zo merk je ook snel genoeg of BDSM iets voor jou is.

Voor je daadwerkelijk begint is het goed om je te verdiepen om te kunnen bepalen wat jij wilt op BDSM-gebied.

Er zijn namelijk verschillende soorten graduaties en vormen en de beste manier om erachter is zelf informatie opdoen. Op internet is talloze informatie te vinden. Zo kom je erachter wat jou kinky lijkt en maak je een begin om jou kinky kant te ontdekken.

 

Hoe begin je?

Als je begint met een BDSM-sessie is het fijn om eerst alles voorbereid te hebben.

In de voorbereiding ga je met elkaar bepalen wat je gaat doen en hoe de verdeling is. Ook stem je duidelijk met elkaar af wat de grenzen zijn. Communicatie is hierbij de basis.

Als je de voorbereiding hebt gedaan, dan is het simpelweg gewoon uitproberen! Ben je met een rollenspel bezig ga dan niet acteren, daar wordt namelijk niemand geil van.

Om te zorgen dat beide partijen (jij en je partner) van BDSM genieten is het belangrijk om constant aan elkaar te blijven denken zodat je niet te ver kan gaan. Vooral als je de dominante rol hebt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.