Waarom naakt slapen (met je partner) een aanrader is

Gepubliceerd op 2 juli 2022 om 11:02

In je nakie slapen naast je lief, what’s not to love?! Geen last hebt van een opkruipende pyjama of ongemakkelijk zittende kleding is naakt slapen ook nog eens hartstikke gezond! Wanneer je naakt slaapt krijgt je lichaam de ruimte om af te koelen, hierdoor val je makkelijker in slaap én heb je een betere nachtrust. Ook zou je door naakt te slapen het verouderingsproces vertragen. Doordat je lichaam moeilijker afkoelt wanneer je met een pyjama aan slaapt word de aanmaak van groeihormonen geremd. En deze hormonen zorgen er nou net voor dat je huid minder snel veroudert. Maar er zijn natuurlijk ook genoeg sexy voordelen aan het naakt slapen. So, let’s get naked!

Oxytocine

Oxy wattes? Oxytocine wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Dit hormoon wordt aangemaakt door huid-op-huidcontact. Zoals bijvoorbeeld wanneer je in je niksie tegen het naakte lijf van je partner aan kruipt. En dus ook tijdens een sekspartij! Dit goedje werkt stress verlichtend en zorgt voor een gelukkiger gevoel. En laten gelukkige mensen binnen hun relatie nou net wat vaker zin hebben in seks!

 

Intiem

Let’s be honest: met iemand samen slapen is al vrij intiem op zich. Laat staan wanneer je dit volledig naakt doet. Lift jullie nachtelijke kroelsessies een niveau omhoog door dit naakt te doen. Hup, weg met de pyjama’s en het ondergoed! Het idee dat je lover naakt naast je wakker wordt is ook niet verkeerd, toch? Bedenk maar eens een prettiger uitzicht op de vroege ochtend.

 

Beter in je vel

Hierboven heb je al kunnen lezen dat het zogeheten “knuffelhormoon” je stresslevel naar beneden haalt. Maar door naakt te slapen voel je je vrijer en hierdoor dus automatisch ook aantrekkelijker. Je wordt als het ware volledig comfortabel met je birthdaysuit, wat je indirect ook weer meer zelfvertrouwen geeft.

 

Ochtendseks

Uitgebreid samen wakker worden, geen wekker, beiden naakt.. do we need to say more? Overigens hoef je dit natuurlijk niet tot de ochtend te bewaren. Wanneer je tijdens de nacht wakker wordt en weer eens plafonddienst hebt, is er geen pyjama die je ervan weerhoudt om je lief wakker te maken met zijn of haar favo standje!

 

Intieme gezondheid

Oké, misschien is dit een iets minder sexy voordeel, maar zeker niet minder belangrijk. Naakt slapen draagt namelijk bij aan het voorkomen van vaginale schimmelinfecties. Bij de heren zorgt naakt slapen voor een betere kwaliteit van het sperma. Lekker laten luchten dus!

 

Toch liever iets sexy aan bij het slapen? Bekijk dan zeker onze nachtkledij.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.